Dit aantal ligt op hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.
Oostenrijk
Het merendeel van de meldingen komt uit Oostenrijk (245), nog steeds een populaire wintersportbestemming onder de Nederlanders. Frankrijk volgt op een tweede plaats (55) en Zwitserland staat op een derde plaats met ruim 30 meldingen.
Knieën en polsen
Het betreft vaak letsel aan de knieën (verstuikingen/gescheurde kniebanden) en polsbreuken. Gevolgd door onderbeenfracturen, gebroken sleutelbenen en letsel aan de enkel (fracturen en verstuikingen).
Gipsvluchten
Een deel van de pechvogels wordt terug naar huis gebracht met een gipsvlucht. Deze vluchten worden uitgevoerd door de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulance. De toestellen van Tyrol zijn speciaal uitgerust voor medisch vervoer. Bovendien is er tijdens de vlucht medisch personeel aan boord. De gipsvlucht is overigens niet de enige manier om patiënten terug naar huis te vervoeren. Ook vervoer per ambulance is mogelijk of men kan terugreizen met het eigen vervoer. Welk soort vervoer wordt ingezet is onder andere afhankelijk van de aard van het letsel.
Zonbestemmingen
Deze periode wordt niet alleen de sneeuw opgezocht. De overwinteraars zoeken deze weken massaal de zon op. Spanje is hierbij favoriet maar ook een verre bestemming als Thailand is populair. Het aantal medische meldingen dat de alarmcentrale uit Spanje verwerkte is gestegen met ruim 35% ten opzichte van vorig jaar. Thailand laat een stijging zien van 26%.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.