Topman Christoph Franz noemde het schrappen van banen “onvermijdelijk”. “Alleen op die manier kunnen we op de lange termijn banen behouden en nieuwe creëren.”
Het nieuws over de sanering volgt op de bekendmaking dat het bedrijf in het eerste kwartaal een verlies heeft geleden van bijna 400 miljoen euro. Lufthansa schrijft het verlies toe aan de gestegen brandstofprijzen en hogere belastingen. Over heel 2012 wordt wel op winst gerekend.
Administratieve functies
De 3.500 banen die de komende jaren verdwijnen, zijn vooral administratieve functies. Lufthansa krimpt zijn personeelsbestand de komende jaren in door functies in elkaar te schuiven en door activiteiten af te stoten ‘die geen waarde toevoegen voor onze klanten’. Sommige banen worden daarnaast verplaatst naar lagelonenlanden. Het bedrijfsresultaat moet met 1,5 mld euro verbeteren door de sanering.
Bij de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa werken ruim 120.000 mensen.
//
//
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.