Beknibbelen op accommodatie
Wintersporters die aangeven het budget voor de wintersportvakantie naar beneden te schroeven geven aan met name te besparen op accommodatie (38%), kleding (32%) en souvenirs (32%). Maar ook reisduur, reisperiode en uit eten gaan worden genoemd als middelen waarop dit seizoen bespaard wordt. Opvallend feit uit het onderzoek is dat vrouwen vaker besparen op kleding dan mannen (46% tegenover 16%). Ook tijdens diner en lunch letten vrouwen dit wintersportseizoen meer op hun uitgaven dan mannen. Mannen beknibbelen daarentegen weer meer op accommodatie dan vrouwen (25% tegenover 10%).
Februari favoriete wintersportmaand
Volgens het wintersportonderzoek gaan vakantiegangers het liefst in februari op wintersportvakantie, gevolgd door januari, maart en december. Februari is het populairst vanwege de goede sneeuwcondities en het lekkere weer. Januari wordt gekozen vanwege de goede sneeuw, maar ook om drukte op de pistes te ontwijken. Maart is een populaire maand vanwege het lekkere weer en december wordt weer gekozen om de sociale verplichtingen in het thuisland te ontwijken.
Sneeuwzekerheid belangrijkste factor
Oostenrijk blijft favoriet onder wintersportminnend Nederland. Het land, wat onlangs door meters verse sneeuw werd bedekt, wordt door 58% van de ondervraagden gekozen als het meest favoriete wintersportland. Oostenrijk wordt gevolgd door Frankrijk en Zwitserland. Meters sneeuw is waar Nederlanders voor gaan tijdens de wintersportvakantie. Sneeuwzekerheid wordt namelijk door 61% genoemd als meest belangrijke factor van de wintersportbestemming. Ook accommodatie (50%) en een goede après-ski gelegenheid (21%) worden veel genoemd.
Langlaufen steeds populairder
63% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan te kunnen skiën, 26% bindt graag de langlauflatten onder zich en 14% kan goed met een snowboard uit de voeten. Skiërs en snowboarders kunnen elkaar soms flink dwarszitten op de piste door hun verschillende manier van afdalen. In andere opzichten verschillen deze twee wintersporters ook van elkaar zoals het uitgavenpatroon en de manier van voorbereiden. Snowboarders steken bijvoorbeeld hun wintersportvakantie dit seizoen vaker luxer in dan skiërs (22% tegenover 14%).
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.