Nog even en Nederland glijd massaal van de pistes. Jaarlijks reizen er 1 miljoen Nederlanders naar de skigebieden om te wintersporten en te après-skiën.
Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis tijdens al die winterpret, getuige de bekende gipsvluchten die onfortuinlijke wintersporters naar huis moet brengen.
Wintersport reisverzekering
Tijdens de wintersport wordt er gretig gebruik gemaakt van de reisverzekering met wintersportdekking. Ook het afgelopen skiseizoen is er weer veel bagage beschadigd, zoekgeraakt of gestolen. Europeesche Verzekeringen heeft uit alle claims een top tien vastgesteld. Dit geeft een goed beeld van de wintersport schade van het afgelopen seizoen.
Bagageschade Top 10 Seizoen 2009/2010
- ski’s
- skikleding
- bril/zonnebril/lens
- skibril
- stokken
- snowboard
- mobiele telefoon
- skischoenen
- skihelm
- camera
Ski’s op nummer 1
Veel meer dan bij de zomer top 10 wordt er tijdens de wintersport vooral uitrusting geclaimd. De skiuitrusting raakt beschadigd op de piste of wordt gestolen. Ook tijdens de wintersport blijft de (zonne)bril een voorwerp dat geplaagd wordt door schade of verlies.
Goed zicht op de piste is erg belangrijk voor wintersporters. Zowel voor de veiligheid als de wintersportbeleving. Daarnaast hebben wintersporters na de vakantie ook nog vaak een lange autoreis voor de boeg. Een reservebril meenemen is dan ook geen slecht idee.
Knieblessures
Medische kosten spelen tijdens de wintersport een grotere rol dan bagage. Behalve dat een blessure funest is voor de wintersportvakantie gaat het hierbij ook snel om grote bedragen. Een goede reisverzekering met een dekking voor medische kosten is daarom geen luxe.
De meest gedeclareerde medische kosten zijn doktersrekeningen, gevolgd door niet-genoten skilessen en ongebruikte skipassen als gevolg van blessures. Kijken we naar de aard van de blessures dan komen knieblessures veruit het meeste voor.
Dure medisch behandelingen
Een belangrijk tip van de Europeesche: “Medische behandelingen in wintersportgebieden kunnen veel duurder uitvallen dan in Nederland. Zorgverzekeraars houden vaak een maximale vergoeding aan, bijvoorbeeld twee keer de geldende kostprijs in Nederland. Zorg daarom dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Dan weet je zeker dat je achteraf niet wordt verrast met een dure doktersrekening”.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.